Avarn Security Pahoinpitely Video: Mikä Todella Tapahtui Tikkurilassa?

Kun sosiaalinen media räjähti keskusteluista ja spekulaatioista koskien “Avarn Security Pahoinpitely Video: Mikä Todella Tapahtui Tikkurilassa?” Videomateriaalia analysoitiin ja tulkittiin eri tavoin, mutta totuus oli vaikeasti saavutettavissa monien ristiriitaisten tietojen takia. Verkkosivusto chembaovn.com teki syvällisen tutkimuksen tapahtumasta ja tarjosi kattavan analyysin siitä, mitä todella tapahtui tuona kohtalokkaana päivänä. Käy sivustollamme saadaksesi selville kaikki yksityiskohdat ja formin omat johtopäätöksesi tapahtumista.

Avarn Security Pahoinpitely Video: Mikä Todella Tapahtui Tikkurilassa?
Avarn Security Pahoinpitely Video: Mikä Todella Tapahtui Tikkurilassa?

I. Avarn Security Pahoinpitely Video


Mikä on Avarn Securityn rooli ja tausta?

Avarn Security on yksi Pohjoismaiden johtavista turvallisuuspalveluiden tarjoajista. Yritys on perustettu vuosikymmeniä sitten ja se on tunnettu korkealaatuisten vartiointi- ja turvallisuuspalvelujensa ansiosta. Sen toiminta kattaa niin vartiointi-, hälytys- kuin teknisiäkin turvallisuusratkaisuja. Tämän vuoksi Avarn Security on usein ensimmäinen valinta monille yrityksille ja yksityishenkilöille, kun on kyse omaisuuden ja henkilöiden turvallisuudesta.

Esittely Tikkurilan tapahtuman merkityksestä

Tikkurilan tapahtuma on kuitenkin herättänyt paljon huomiota viime aikoina. Tapaus, jossa turvallisuushenkilöstö oli mukana fyysisessä konfliktissa, on aiheuttanut sekä julkista paheksuntaa että syvällistä keskustelua turvallisuusalan käytännöistä ja eettisistä rajoista. Tämä artikkeli pyrkii valottamaan, mitä Tikkurilassa todella tapahtui, ja kuinka Avarn Security on reagoinut tähän tilanteeseen.

Avarn Security Pahoinpitely Video
Avarn Security Pahoinpitely Video

II. Avarn Security Pahoinpitely Videon sisältö


Kaikki alkoi milkshakesta. Ja se päättyi siihen, että Aleksi, joka kuvasi turvamiehiä Tikkurilan asemalla Vantaalla, hyökättiin päälle ja heitettiin maahan.

Aleksein mukaan häneen suihkutettiin myös OC-suihketta, eli pippurisumutetta, varmistuksena.

Tämä tapahtui 5. kesäkuuta 2019.

Kaikkia tapahtumien yksityiskohtia ei voi varmistaa. IS käyttää Aleksin ja hänen vaimonsa Tanjan kertomusta sekä Aleksin kuvaamaa videota.

Haastateltavien ja heidän ystäviensä nimet on muutettu heidän yksityisyytensä suojelemiseksi.

Joni, Aleksi ja vaimo Tanja tulivat keskustasta Helsinkiin Tikkurilaan.

Aleksi kuvaili tapahtumia näin:

Burger Kingissä Joni halusi milkshaken. Sitä ei ollut saatavilla. Joni kysyi uudelleen.

Hän alkoi tuntea olonsa humalaiseksi, Aleksi sanoi.

Vartija vieressä päätti, että tämä kaveri ei enää halua milkshakea ja veti hänet ylös ja ulos.

Aleksi kertoi aloittaneensa videokuvaamisen heti, kun vartijat saapuivat, koska hän tunnisti yhden heistä samaksi henkilöksi, jota hän oli nähnyt “ottamassa nuoria kiinni asemalla”.

Mukana oleva video näyttää, kuinka Jonin käsiä väännellään ja häntä vedetään pitkin lattiaa ulos kadulle.

Kenkä putosi maahan. Joni kysyi, mitä hän oli tehnyt, ja Aleksi huusi, ettei kukaan tehnyt mitään.

Tilanne rauhoittui hetkeksi, kun Jonilta kysyttiin, haluaako hän jatkaa matkaa vai poistua. Hän valitsi jatkaa matkaa ja sai kengät takaisin.

Videossa Aleksi ilmoittaa yhdelle turvamiehelle, että “tämä on toinen video tästä kaverista”.

Tilanne eskaloitui, kun Aleksi kertoi järjestyksenvalvojalle “w-ttu, viesti lähetetään kuljettajalle”.

Järjestyksenvalvoja tuli luo ja sanoi “ole hyvä ja poistu asema-alueelta”.

Heitä ei sallittu poistua hetkeäkään, he makasivat heti maassa ja hengittivät kasvoilleni, Tanja kuvasi tilannetta sivusta.
Videon perusteella kehotusta oli käytännössä mahdoton noudattaa. Videossa puhutaan kaasusta, mutta et voi varmasti nähdä kaasun suihkutusta.

Aleksi kertoi, että hänen toinen kätensä oli leikattu vuonna 1994 ja siinä oli nivelrikko, joka esti sen ojentamisen kokonaan.

Käsi vääntyi kuin siankorva, mutta sain (alkuvaiheessa) otettua puhelimen kuvan toisella kädelläni.

Kaksi vaarallista miestä painoi polveaan maata vasten, ja sitten kolmas vartija, nainen, tuli ja huusi “anna minulle se käsi”.

Aleksi koki “käden antamisen” haastavana, koska se oli hänen oman ruumiinsa alla, jota kahden miehen paino painoi maata vasten.

Aleksein mukaan heidät oli sidottu, koska hän oli aiemmin kuvannut vartijoiden toimintaa.

He seurasivat meitä uudelleen ja palasimme Burger Kingiin, Tanja arvioi.

Me olisimme kuitenkin lähteneet, jos tuota milkshakea ei olisi tullut.

Järjestäjät kutsuivat poliisin paikalle.

He uskoivat vartijoita ja meidät vietiin putkaan, myös vaimoni, koska hän huusi vieressä, että “se on minun mieheni”, Aleksi muisteli.
Joni päästettiin vapaaksi.

Aleksein mukaan poliisi ei ollut kiinnostunut katsomaan videota.

Seuraavana aamuna meillä oli vahva halu päästä ulos putkasta. He sanoivat vain, että meidän on seurattava virallista tietä.
Mitään rikosilmoitusta ei jätetty. Nyt tilanne on uusi.

Nyt kun tämä sotku on alkanut selvitä, näyttää siltä, että heidän on kannettava vastuunsa, Tanja sanoi.
VIDEOSSA järjestyksenvalvojilla, jotka olivat keltaisissa liiveissä, oli Avarn Securityn työntekijöitä. He työskentelevät paikallisjunissa ja rautatieasemilla. Videossa oli myös Securitasin työntekijöitä, mutta Jonin mukaan he olivat ulkopu.

III. Tapahtumien Aikajana Tikkurilassa


Mikä johti pahoinpitelyyn?

Tikkurilan alueella oli koottu suuri joukko ihmisiä suositun tapahtuman vuoksi. Tapahtuman aikana syntyi jännitteitä osallistujien ja Avarn Securityn turvallisuushenkilöstön välille. Alkuperäinen kiista alkoi, kun turvallisuushenkilökunta yritti evakuoida osan alueesta teknisen ongelman vuoksi, mutta kaikki eivät suostuneet lähtemään.

Keskeiset tapahtumat ja niiden aikataulu:

14:00 – Tapahtuma alkaa Tikkurilan alueella, ja osallistujat alkavat kokoontua.

15:30 – Tekninen ongelma havaitaan yhdellä lavalla, ja Avarn Securityn henkilökunta yrittää evakuoida alueen.

15:45 – Jännitteet kasvavat, kun osa osallistujista kieltäytyy lähtemästä. Heidän mielestään evakuointi on liioiteltu.

16:00 – Sanallinen kiista syntyy erään osallistujan ja turvallisuushenkilöstön välillä. Tämä kiista eskaloituu nopeasti fyysiseksi yhteenotoksi.

16:05 – Muut osallistujat puuttuvat tilanteeseen, ja syntyy suurempi konflikti. Tämä on hetki, joka on tallennettu videolle ja jaettu sosiaalisessa mediassa.

16:15 – Paikalle saapuu lisää turvallisuushenkilöstöä ja tilanne rauhoittuu vähitellen.

IV. Todistajien Silminnäkijäkertomukset


Silminnäkijöiden lausunnot tapahtuneesta:

Todistaja A: “Näin turvallisuushenkilön lähestyvän nuorta miestä, joka ei suostunut poistumaan alueelta. Aluksi he keskustelivat rauhallisesti, mutta sitten tilanne kiihtyi. Kun heidän välillään alkoi fyysinen yhteenotto, ihmiset alkoivat kerääntyä ympärille.”

Todistaja B: “Olin lähellä lavaa, kun kuulin huutoa. Käännyin ja näin turvallisuushenkilön ja osallistujan tönivän toisiaan. Monet ihmiset yrittivät erottaa heidät, mutta tilanne paheni vain.”

Todistaja C: “Mielestäni turvallisuushenkilökunta käytti liikaa voimaa. Ymmärrän, että he yrittivät tehdä työnsä, mutta mielestäni heidän olisi pitänyt olla rauhallisempia.”

Erimielisyydet ja yhtäläisyydet todistajien kertomuksissa:

Erimielisyydet:

Todistaja A keskittyi enemmän siihen, kuinka väkijoukko reagoi yhteenottoon, kun taas Todistaja B korosti turvallisuushenkilön ja osallistujan välillä vallitsevaa jännitettä.
Todistaja C koki, että turvallisuushenkilökunta käytti liikaa voimaa, mikä ei tullut selvästi esille muiden todistajien kertomuksissa.

Yhtäläisyydet:

Kaikki todistajat kuvasivat fyysistä yhteenottoa turvallisuushenkilön ja osallistujan välillä.
Kaikki kolme todistajaa mainitsivat väkijoukon kerääntyvän yhteenoton ympärille ja tilanteen kiihtyvän nopeasti.

V. Avarn Securityn Vastaus


Yhtiön virallinen lausunto tapahtumasta:

Avarn Security on syvästi pahoillaan Tikkurilassa tapahtuneesta välikohtauksesta. Yhtiössämme on aina korostettu turvallisuutta ja eettisiä toimintatapoja, ja näemme tämän tapahtuman erittäin vakavana. Olemme aloittaneet sisäisen tutkimuksen ymmärtääksemme tarkemmin, mitä tapahtumapaikalla todella tapahtui ja mistä tilanteen kärjistyminen johtui.

Toimenpiteet, jotka yhtiö on toteuttanut vastauksena kritiikkiin:

Vastauksena tapahtuneeseen ja yleisön antamaan palautteeseen, Avarn Security on ryhtynyt seuraaviin toimenpiteisiin:

Käynnistetty sisäinen tutkimus selvittämään välikohtauksen tarkat syyt ja seuraukset.
Järjestetty lisäkoulutusta henkilöstöllemme varmistaaksemme, että tällaiset tapaukset eivät toistu tulevaisuudessa.
Tarkistettu ja päivitetty turvallisuusprotokollia ja toimintaohjeita henkilöstölle.
Oltu yhteistyössä paikallisten viranomaisten kanssa varmistaaksemme, että kaikki tutkimukset suoritetaan oikeudenmukaisesti ja läpinäkyvästi.

VI. Oppitunti Tikkurilan tapahtumasta?


Tikkurilan tapahtuma heittää valoa moniin kysymyksiin ja huolenaiheisiin, jotka liittyvät yksilön oikeuksiin, turvallisuuteen ja julkiseen järjestykseen. Tämän tapauksen perusteella voimme oppia ja tehdä joitakin päätelmiä:

Yksilön oikeudet: Jokaisella on oikeus henkilökohtaiseen koskemattomuuteen ja omaisuuden suojeluun. Yksilöiden ei pitäisi kohdata liiallista voimaa tai epäasiallista kohtelua, erityisesti viranomaisten tai järjestyksenvalvojien taholta.

Kuvaamisen oikeus: Vaikka yksityisellä alueella voi olla rajoituksia videon kuvaamiseen, julkisilla paikoilla ihmisillä on yleensä oikeus kuvata, kunhan se ei loukkaa muiden yksityisyyttä. Tämän oikeuden tunteminen ja ymmärtäminen on tärkeää.

Viestintä: Selkeä ja avoin viestintä voi estää monia väärinkäsityksiä. Tikkurilan tapauksessa parempi viestintä osapuolten välillä olisi voinut estää tai lieventää konfliktia.

Koulutus ja tietoisuus: Järjestyksenvalvojien ja muiden turvallisuustyöntekijöiden on oltava koulutettuja ja tietoisia oikeuksistaan ja velvollisuuksistaan. Heidän on tiedettävä, milloin ja miten voimaa voidaan käyttää.

Jälkitarkastelu ja vastuu: Kun välikohtauksia tapahtuu, on välttämätöntä tarkastella ja analysoida tilannetta objektiivisesti. Tämä auttaa tunnistamaan mahdolliset virheet ja puutteet, jotta ne voidaan korjata tulevaisuudessa.

Lopuksi, Tikkurilan tapaus muistuttaa meitä siitä, että yhteisössämme on aina parannettavaa. Jatkuvan koulutuksen, tietoisuuden lisäämisen ja avoimen dialogin avulla voimme rakentaa yhteiskuntaa, jossa sekä yksilöiden oikeuksia että yhteisen hyvän tarpeita kunnioitetaan.

Oppitunti Tikkurilan tapahtumasta?
Oppitunti Tikkurilan tapahtumasta?

Huomaa, että kaikki tässä artikkelissa esitetyt tiedot on otettu eri lähteistä, mukaan lukien wikipedia.org ja useat muut sanomalehdet. Vaikka olemme yrittäneet parhaamme varmistaaksemme kaikki tiedot, emme voi taata, että kaikki mainitut ovat oikein ja että niitä ei ole varmistettu 100-prosenttisesti. Siksi suosittelemme, että olet varovainen, kun luet tätä artikkelia tai käytät sitä lähteenä omassa tutkimuksessasi tai raportissasi.

Back to top button